Ένα μεγάλο ανθρώπινο τείχος για τις μικρές Καρέτα-Καρέτα

 

Το νησί Bonaire ανήκει στις Ολλανδικές Αντίλλες στην Καραϊβική Θάλασσα. Το συγκεκριμένο νησί εκτός ότι θεωρείται παράδεισος των καταδύσεων, χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα οικολογικό μια και προσπαθεί να γίνει το πρώτο νησί με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, έγινε επιπλέον γνωστό γιατί στις αρχές Ιουλίου δημιουργήθηκε ένα ανθρώπινο τείχος από εθελοντές με σκοπό να καθοδηγήσουν 113 χελώνες καρέτα-καρέτα, οι οποίες μόλις είχαν εκκολαφθεί και να τις οδηγήσουν με ασφάλεια στον ωκεανό.
Οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα εκκολάπτονται σε όλο το νησί και αρχίζουν να σέρνονται προς το νερό οδηγούμενες με τη βοήθεια του φεγγαριού στον ωκεανό. Η συγκεκριμένη ομάδα από τα χελωνάκια εκκολάπτεται σε μια παραλία δίπλα σε ένα αεροδρόμιο. Τα λαμπερά φώτα όμως του αεροδρομίου είναι δυνατόν να αποσπάσουν τις χελώνες και να τις οδηγήσουν σε λάθος κατεύθυνση. Πριν από δύο χρόνια μια ολόκληρη ομάδα νεοσσών χάθηκε αφού σύρθηκε σε ένα πολυσύχναστο δρόμο.


Δημιουργήθηκε ένα ανθρώπινο τείχος από εθελοντές, το οποίο περιέβαλε τα μικρά χελωνάκια και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να μην μπορούν να δουν τα φώτα του αεροδρόμιου. Τους παρείχαν άφθονο χώρο για να τις καθοδηγούν και να σχηματίσουν μια γραμμή σε όλη τη διαδρομή προς τον ωκεανό, έτσι ώστε να παραμείνουν στην ζητούμενη πορεία και να φθάσουν με απόλυτη ασφάλεια στον προορισμό τους, στον ωκεανό.

careta1

careta2

careta3

careta4

caretta5

Πηγή φωτογραφιών:  http://www.boredpanda.com/human-wall-helps-baby-turtles-reach-the-sea/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+BoredPanda+%28Bored+Panda%29

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 21:45

Επιστημονική Διαδικτυακή Πύλη

Τηλέφωνο:
(+30)2392064040

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εδρα:

Καρδία Θεσσαλονίκης

ΤΘ 57500, Καρδία